• RSS

21 Şubat 2012 Salı

Erotik Sikkeler

İlk çağdan beri ticaretle uğraşanlar genelde değiş-tokuş yöntemini benimsemiş iken, Lidya Uygarlığından biri parayı bulmuş. Bir ırmağın alüvyonunda (taşıdığı malzemesinde) doğal olarak bulunan altın - gümüş karışımı bir madenden yapmışlar bu parayı ve o zamanlarda bunlara sikke deniyorumuş. Benim burada bahsedeceğim sikkeler ise biraz edepsizler : Üzerlerinde sevişme pozisyonları var.

Çıplak Şekiller ve Antik Paraların Üzerinde Erotik Görüntüler...



Bu sikkeler milattan sonra 1. yüzyılda Roma Dönemi'nde kullanıldığı tahmin ediliyor. Para karşılığı seks sunan kurumlar, yani genelevler, o dönemlerde çok da fazla yaygın değildi. Bu yüzden bu sikkler basılmış. Amaç ise kimin ne kadar hizmet yaptığını takip etmek ve işçilerin / seks kölelerinin ellerinde nakit para olmamasını sağlamak. 1919 yılında bir genelev patronu, bu sistem daha yeni iken kapıda bir ön ödeme yapılacağını ve bu ön ödeme karşılığında ise bir çek verileceği bir uygulama getirmiş. Hala tam olarak ne için kullanıldığı bilinmeyen bu sikkler genelevlerde müşterilere veriliyor ya da müşteriler genel evlere bunları veriyor. Araştırmacılar genelev için kullanıldığından hemfikirler.



Kullanımı için en yaygın teori şu şekilde : Genelevlerde istenilen pozisyon söyleniyormuş, sikkenin diğer yüzündeki rakam ise o pozisyonun fiyatını gösteriyormuş. Fakat aynı rakamların arkasında farklı pozisyonlar da olduğu için bu konuda tartışma yaşanıyor.




Ancak 2007 yılında Geoffrey Fishburn bu sikkeler hakkında yazmış olduğu makalede;

"Bu sikklerin kazısı sırasında bir hamam bulunmuş, fakat bu hamamların genelev olduğuna dair bir iz bulunamamış." diye not düşmüş. Sanırım bu yüzden hangi amaç uğruna basıldığı ve kullanıldığı tam olarak bilinemiyor.



Bazı sikkeler üzerinde ise homoseksüel ilişkiler bile basılmış..



Aşağıdaki fotoğrafta ise değişik pozisyonlardaki sikkeler bulunmakta..


Bu fotoğraftaki tabak olsa gerek (bunun hakkında çok fazla bir bilgi bulamadım). Eğer bu da Roma döneminde yapılmış ise adamlar olayı iyice abartmış demektir. (: 

Sevgiler saygılar, bol pozisyonlu cinsel yaşam diliyorum (:




0 Duygu ve Düşünce:

Yorum Gönder