• RSS

25 Haziran 2010 Cuma

Günah Çıkartma...

İletişimsizlik kötü. İnsanın karşısındakine derdini anlatamaması, anlattığını düşündüğü anda; tam o anda karşısındakinin anlamadığını fark etmesi eziyet verici bir şey. Tekrar aynı cümleleri kurmak, aralarına daha fazla ayrıntı eklemek yorucu, karşısındakini senin yerine koymasını sağlamak zor. Kelime seçimleri o kadar önemli ki... Bir anda bütün her şeyi değiştirebiliyor. Ya bütün dünyan tepetaklak oluyor ya da dünyanın en mutlu insanı hissettirebiliyor o seçilen tek doğru kelime. 

20 Haziran 2010 Pazar

Beterböcek Şekerböcek


Yer: Kahve Dünyası

Garson: Hoşgeldiniz, siparişinizi alabilir miyim?
Müşteri: Hımm, eee, şey evet, ben fondü istiyorum.
Garson: Yanında ne istersiniz, çilek, çikolata?
Müşteri: Akrep !!!

Nası yani :s akrep mi? Benim akreple en yakın olduğum an kıskaçlarını ve kuyruğunu bana yönelttiği an son buldu.. Bana kalsa çikolata-çilek çifti birbirine o kadar yakışıyorlar ki, ayırmaya kıyamıyorum. Ya, allahın aşkına çikolatalı akrep mi olur?




15 Haziran 2010 Salı

Komşu Kızı





Uzun bir görüşememezlik, iletişim kopukluğundan sonra, neredeyse uzun zamandır tanıdığım bir arkadaşım; iş, aşk, ve arkadaş bulmada birinci sırayı alan sosyal paylaşım sitesi olan facebook'da kendisine bir hesap açmış. Neyse efenim, gel zaman git zaman, paylaşılan videolar, fıkralar vs sayesinde tekrardan iletişim kurabildik kendileriyle. Aslında biraz düşündüm de hata biraz da bende galiba sanırsam. Öz eleştiri de yapmak lazım bi yerde. Emre, sana da geçerli bu sözüm (: tamam, gelicem dedim ama insan bi arardı...


13 Haziran 2010 Pazar

Merak Kediyi Öldürdü


Can sıkıntısından hiç saçmasapan şeyler düşündüğünüz oldu mu bilmiyorum ama benim o kadar çok oldu ki.. Hele ki arkadaşlarla geyik fırtınası yapıyorsak işte o zaman gülmekten yüz kaslarım ağrıyor (: Ama bazen bazı sorular vardır cevaplarını bulamadığımız. Hani şu etrafındakileri yeni yeni kavramaya başlayan çocukların sorduğu cinsten. İşte onlar gibi sorular var aklıma takılan (:


11 Haziran 2010 Cuma

J'ADORE Chocolatier & Patisserie

Bugün çok sevdiğim bir arkadaşımla buluştum. Yedik içtik, dertleştik derken beni bi pastacıya götürdü.
Taksim'de ara sokakta küçücük bir dükkan. Fakat bir tatlıları var, akıllara zarar... Ortama yaklaştığınızda çikolata kokusu burnunuza geliyor. Ben o kokuya kapılıp pastamın fotoğrafını çekemedim ama tadı inanılmazdı. Nasıl yapıyolar bilmiyorum..

İşte mekanda çekebildiğim fotoğraflar, çok fazla fotoğraf çekemedim çünkü izin vermediler...




8 Haziran 2010 Salı

Sakin Ol...


Hiçbir şeyi düşünmeden denize atlamak,
Bütün her şeyi bırakmak geride...
Soyunmadan, mayo, şort olmadan,
Üzerinden her ne varsa öylece bırakmak kendini..
Köprü,
İskele,
Yol, her ne varsa seni denize götüren..
Üzerinden tam gaz koşup atlamak..

6 Haziran 2010 Pazar

Sebebi Ziyaretimiz...

mirim, artık yaş kemale erdi. gelecek kaygısı sardı dört bir yanımızı, hatta duymayan kalmadı bu feryadımızı.

Büyüklerimizin bizden istediği birkaç şey vardır; haklıdırlar elbetteki. (bazılarınıza öyle gelmeyebilir tabi ki, saygımız sonsuz haliyle) İsteklerini kısaca özetleyelim de uzun uzun anne öğütlerine bağlamayalım sonra; sonuç olarak bizden istedikleri, nasipse iyi bir iş, hayırlı bir eş, mutlu ve rahat bir hayat. Bu kadar.
Nasipse iyi bir iş kısmını geçip, hayırlı bir eş’e gelmek istiyorum ve bu hayırlı eş kısmının en berbat olaylarını deşmek istiyorum efendim. İlk konum da; ”kız isteme” mevzusu.

Yazımızda sanal reklam uygulaması yoktur.
İyi seyirler…



2 Haziran 2010 Çarşamba

İyi ki Unutulan İcatlar



Komik ama o dönemlerin yaratıcı fikirleri.. Acaba üretilmeyenlerin hayat bulması ne gibi sonuçlar doğururdu?

İşte saçma icatlar:



Öpüşme Prezervatifi: 1920lerde öpüşürken ağızdan geçen mikropları engelliyor ve öldürüyormuş. Çemberin ortasındaki gerili duran perde antiseptik kaplıymış, kullanılmadığı zamanlarda dapinpon raketi olarak kullanılıyormuş. E be kardeşim pinpon topu hiç yere düşmüyor mu? Düşüyor elbet, düştüğü yer çok mu temiz? Sen de bunu sevdiceğinin salgısında bulunan mikroplardan korunmak için kullanıyorsun. Hadi onu geçtim et ete değecek arkadaşım :D