• RSS

31 Mayıs 2010 Pazartesi

Eurovision 2010


Müziğin yarıştığı saçma sapan bir etkinlik bence. Fakat geceye damgasını vuran bir sahne var ki dillere destan.


Adamımız: Jimmy Jump
Gerçek Adı: Jaume Marquet Coto
Yaşı: 36



Yaptığı aktiviteler arasında, İspanya'daki uluslararası spor aktivitelerinde veya önemli maçlarda sahaya fırlamak bulunmaktadır.

Bu sefer kendini aşmış :D Onu görünce sahnede "noluyo la, cesaret-i medeni yüksek olan?" diye düşündüm ama sonrasında kendime engel olamadım, gülmekten gözlerimden yaşlar gelmeye başladı resmen :D

27 Mayıs 2010 Perşembe

Bilgi Yasaklısıyız

Geçtiğimiz bir kaç gün içinde Youtube yasağı ikinci yaşını doldurmuş. Sözüm ona video izleyemiyoruz. Ama öyle ya da böyle bir şekilde yasaklı sitelere giriş yapabiliyoruz - başta youtube olmak üzere-. Başta olmak üzere demişken, Türkiye'de en çık tıklanan 4. site Youtube'muş. Hayret yav, hem yasaklı hem de en çok tıklanan dördüncü site (:

İnternet Teknolojileri Derneği başkanı Mustafa AKGÜL demiş ki:

-Ülkemiz, internetin potansiyelini anlayamadığı için, matbaadaki gecikmeye benzer bir mantıkla interneti yasaklamaktadır.

21 Mayıs 2010 Cuma

İzlenmesi Gereken 555 Film

Mısırlarınızı patların, en sevdiğiniz battaniyenizi alın, çünkü izlemeniz gereken 555 film listesi var (:


Ara sıra takip ettiğim siteler arasına www.ntvmsnbc.com sitesinde karşılaştım. Baya güzel filmler var. Tabi birazını izledim, birazını (sanırım baya bir birazını (:   ) bilmiyordum, geri kalan birazı da izleme listemde olanlar. Fakat hepsi de arşivlenmesi gereken filmler. Arşiv demişken, öyle bilgisayarın bir yerinde saklamak gibi değil. Koleksiyoncu gibi, orijinal DVD ya da VCD'si bulunup, onu kenara koymaktan, saklamaktan bahsediyorum. Zor zanaat eski şeylerin orijinallerini bulmak, ama onu bulunca da insanın ömür boyu saklayası geliyor.

11 Mayıs 2010 Salı

Okinawa Churaumi Akvaryumu

İnternette dolaşırken rastladım videoya. Normalde akvaryum merakım yoktur ama bu akvaryum gerçekten   muhteşem..


Okinawa Churaumi Akvaryumu, Japonya'nın Okinawa ilinin Motobo kasabasındaki Ocean Expo Park'da bulunmaktaymış.

Atlanta'daki Georgia Aquarium'dan sonraki en büyük akvaryum imiş ve ana tankı 7.500 metreküp su alırmış. Burada kullanılan 22,5 metre genişliğinde 8.2 metre yüksekliğindeki cam 7 parça halinde üretilmiş ve sonradan birleştirilmiş. Bu cam parçalarının her biri 60 cm kalınlığındaymış. Yani toplamda 420 cm kalınlığında bir cam tabakasının arkasından balıklara bakıyoruz. Akvaryumun bakımı suyu boşaltmadan yapılıyormuş. Akvaryum suyu karışımı ise  içinde bulundurduğu canlıların doğal ortamalarına yakın olması için temiz okyanus suyuyla karıştırılarak kullanılıyormuş.

İlk Yazı

Herkese Selamlar Olsun Şimdiden...

Arkadaşlarımın sürekli olarak bloglarla uğraşmasından sonra ben de bir blog sahibi olmaya karar verdim. İlk  kaydımın bana vermiş olduğu heyecan ile neler paylaşabileceğimi düşünüyorum. Gezdiğim, dinlediğim, okuduğum şeyleri paylaşmayı, içimden geldiği zaman da kendi yazdığım şeyleri yayınlamak istiyorum.

Daha ne yazabilirim ki... Bu şimdilik ilk yayınım. Siz sevgili okurum, umarım beğenirsiniz...

F.