• RSS

13 Haziran 2010 Pazar

Merak Kediyi Öldürdü


Can sıkıntısından hiç saçmasapan şeyler düşündüğünüz oldu mu bilmiyorum ama benim o kadar çok oldu ki.. Hele ki arkadaşlarla geyik fırtınası yapıyorsak işte o zaman gülmekten yüz kaslarım ağrıyor (: Ama bazen bazı sorular vardır cevaplarını bulamadığımız. Hani şu etrafındakileri yeni yeni kavramaya başlayan çocukların sorduğu cinsten. İşte onlar gibi sorular var aklıma takılan (:



1) Neden çoğu yiyeceğin arkasında yazılı olan "içindekiler" kısmındaki maddelerin çoğunun ne olduğunu bilmediğimiz şeylerdir? Acaba "Üzümünü ye bağını sorma" atasözü bu mantıkla mı ortaya çıktı?

2) Neden parfüm reklamlarında parfümün adı kısık sesle söylenir? Bu şekilde kokusu daha mı güzel olur?

3) Neden sigara paketi açıldığında alt jelatini atılmaz da üstü atılır? Parlaklık sağlayarak daha mı çekici yapıyor ya da estetik mi gözükmesini sağlıyor? Az kullanıcı olduğum halde ben de atmıyorum alt jelatini fakat ne çekici yapıyor ne de estetik görünmesini sağlıyor. (:

4) ÖSS - şimdiki adı LYS -, ALES gibi sözel ve sayısalın bir kitapçıkta bulunduğu sınavlarda sözel bölümü bitirdiğimizde "şimdi sayısal bölüme geçebilirsiniz" ibaresi neden bulunur? Bunu bilmeyen birinin barajı geçme ihtimali nedir? Ayrıca sınava giren kişi sayısaldan başlarsa ne olacak? Çünkü sayısal bölümün sonunda "sözel bölüme geçebilirsiniz" diye bir ibare yok.

5) Bir çok filmde bomba imha uzmanı, patlamasına 1-2 saniye kala kan ter içinde kalmış kararsız durumda iken rast gele bir teli keser ve o sırada bombanın sayacı "000001" de durur. Uzmanın kestiği tel tüm elektrik sistemini mi kesmektedir? Bu durumda sayacın görüntüsünün gitmesi ve kapanması gerekmez mi? Söz konusu olan bu tel bombanın sadece ateşleme teli midir? Bu durumda sayacın sıfırlanmaması ama bombanın da patlamaması gerekir...

6) Neden bir topluluktaki kişi sayısından bahsedilirken kadınların sayısı ayrıca belirtilir? Örneğin; Bir salonda bulunan 25'i kadın 73 kişi..... gibi.

7) Neden maçlarda "son anda kaleci ....." ifadesi kullanılır? Son andan farklı bir zamanda kalecinin topa müdahalesi mümkün müdür?

8) Neden kulak temizleme çubuklarının bir tarafı kalın bir tarafı incedir?

9) Neden merak kedileri öldürmüştür?

Bu arada kedi deyince bu videoyu eklemeden edemedim, canım sıkıldıkça bu videoyu açar izlerim, her izlediğimde de sıkılmadan gülerim (: çok salak bir kedi ya (: yalnız şarkı da cık oturmuş (:

0 Duygu ve Düşünce:

Yorum Gönder